Ortopéd traumatológus, vállsebész

Dr. Gloviczki Balázs Phd.

Az országban egyik elsőként kezdtem az arthroscopos rotátorvarrat-műtéteket több mint 10 évvel ezelőtt. Kollégámmal elsőként végeztünk rutinszerűen reverz vállprotézis-beültetést töréskezelésben. Több mint 20 éve foglalkozom ortopédiával és traumatológiával, 15 éve főleg vállbetegségekkel.

2 gyermekem van, egy fiam és egy lányom.  A feleségem is orvosként dolgozik, nőgyógyász. A család és a gyógyítás mellett legtöbb időt a tai chi chuannal foglalkozom. Gyerekként és fiatal felnőttként több harcművészetet gyakoroltam, de 20 éve már csak tajcsival foglalkozom, rendszeresen járok külföldi továbbképzésekre és tanítom is itthon. A családomban igen sok orvos van és volt, apám, nagyapám és dédapám is orvosként dolgozott.

A váll gyakorlatilag minden betegségével foglalkozom, ami különösen érdekel, a speciális izomátültetések nem rekonstruálható szakadások után. Sajnos az országban kevesen foglalkoznak ezzel a témával, több külföldi továbbképzésen próbáltam elsajátítani és bevezetni itthon is az arthroscopos megoldásokat. Tudományos fokozatomat is váll témakörben, a karidegfonat-sérülés témakörében védtem meg.

Fontosnak tartom a gyógytornászokkal való szoros munkakapcsolatot, rendszeresen veszek részt és szervezek közös továbbképzéseket, illetve tartom velük a kapcsolatot az egyes betegek miatt.